De Blog van de Groene Avonturier.

Samenwerking Stichting Onbegrensd Avontuur

Het voordeel van een eigen bedrijf is dat je de dingen kunt doen zoals jij het wilt. Eén van de dingen die ik mezelf vanaf begin af aan heb voorgenomen is dat de Groene Avonturier waarde moet toevoegen. Hiermee bedoel ik dat het hebben van een positieve impact op mens, dier en natuur voor mij minstens even belangrijk is als een financieel gezond bedrijf. Kortom; de Groene Avonturier moet meer zijn dan alleen een bedrijf dat duurzame(re) producten verkoopt. Daarom ben ik ontzettend enthousiast over de samenwerking met Stichting Onbegrensd Avontuur!

Een steuntje in de rug

Vanaf begin 2021 doneert de Groene Avonturier 1% van de omzet naar Onbegrensd Avontuur. Dit is geïnspireerd op de ‘1% for the Planet’ beweging waar bijvoorbeeld ook Patagonia deel van uitmaakt. Ondanks dat dit momenteel nog maar om kleine bedragen gaat vind ik het wel belangrijk om mezelf en het bedrijf hier al in een vroeg stadium aan te committeren. Er is bewust gekozen voor een percentage van de omzet in plaats van bijvoorbeeld de winst. Winst is namelijk niet gegarandeerd (een bedrijf met hoge omzetten kan alsnog verlieslijdend zijn), door te kiezen voor omzet kies ik ervoor om doneren een vast onderdeel te maken van onze bedrijfsvoering.

Over Stiching Onbegrensd Avontuur

Heb jij er wel eens over nagedacht wat een geluk we eigenlijk hebben. Als we naar buiten willen is het een kwestie van schoenen aantrekken, spullen in een tas en gaan. Maar wat nou als je bijvoorbeeld in een rolstoel zit of een andere lichamelijke beperking hebt? Hoe kom je dan die berg op of hoe verken je dan die onontdekte bospaden? Stichting Onbegrensd Avontuur gelooft dat avontuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht lichamelijke gesteldheid of financiële situatie. Mensen met een lichamelijke beperking leven vaak ook met een beperkt budget en kunnen een reis met aangepaste reisorganisaties niet altijd permitteren. Onbegrensd Avontuur is daarom bewust als stichting opgezet (een organisatie zonder winstoogmerk). Zo kunnen ze via donaties deze reizen betaalbaar houden.

Waarom doneren aan Onbegrensd Avontuur?

Deze stichting houdt zich bezig met een onderwerp waar ik zelf eigenlijk nog nooit bewust mee bezig ben geweest. Het heeft ook niet direct met ‘groen’ of ‘duurzaamheid’ te maken. Toch vind ik wat ze doen zo tof en belangrijk dat ik blij ben hier met de Groene Avonturier aan te mogen bijdragen!

Ben jij ook zo enthousiast geworden of benieuwd naar meer info? Check dan www.OnbegrensdAvontuur.nl. Het mooiste is eigenlijk als je een keer met ze mee op reis gaat. Ze zoeken voor de expedities ook nog regelmatig wandelende deelnemers.

Ps: kun jij je niks voorstellen bij het concept van een rolstoel in de bergen? Kijk dan even dit filmpje.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs