Outdoor gear huren

De zomer is hét moment waarop de meeste van ons op avontuur gaan. Er worden dan ook volop nieuwe spullen aangeschaft. De rest van het jaar ligt het merendeel van deze spullen echter ongebruikt in de kast. Zonde eigenlijk, daarom een kleine tip: ga je outdoor gear huren.

Waarom huren?

Écht goede outdoor gear is een behoorlijke investering. Geheel begrijpelijk dat niet iedereen zo’n grote investering kan of wil maken. Vooral als je de spullen niet regelmatig gaat gebruiken. Outdoor gear huren is een mooie kans om met kwalitatief goede producten op avontuur te gaan voor een betaalbare prijs.

Vanuit duurzaamheidsperspectief valt er ook veel te zeggen voor het huren van spullen. De meest overtuigende vind ik dat het bijdraagt aan een structurele verandering van bedrijfsmodellen. Daar bedoel ik mee dat momenteel alle outdoor merken en bedrijven hun geld verdienen door te verkopen. Zelfs de meest duurzame merken verdienen geld door vooral meer te verkopen. Oneindig meer spullen blijven verkopen is absoluut niet duurzaam. Minder spullen wel. Huren is voor bedrijven dan ook een mooie manier om geld te verdienen zonder meer spullen te verkopen. In plaats daarvan hebben zij juist baat bij spullen van hoge kwaliteit en goed onderhoud zodat ze langer meegaan.

Waar kan je outdoor gear huren?

Internationaal zijn er steeds meer outdoor merken die zelf experimenteren met verhuur. In Nederland zijn deze nog niet van de grond. Gelukkig zijn er wel een aantal mooie partijen die zich specialiseren in de verhuur van outdoor gear.

Je kunt onder andere terecht bij:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wordt ook een groene avonturier.