Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Darn Tough

“We aim to improve the well-being of our community by locally designing and manufacturing the most comfortable, durable, best fitting socks while continuously reducing our environmental impacts”

Familiebedrijf

Darn Tough is een Amerikaans familiebedrijf dat inmiddels al 40 jaar en 3 generaties lang sokken maakt. Het is Darn Tough’s missie om de meest comfortabele, slijtvaste, en best passende sokken te ontwerpen en produceren die er op de markt zijn. In Amerika zijn hun sokken al bij vele thru-hikers (langeafstand wandelaars) een hit en ook hier in Nederland begin je ze steeds vaker te zien.

Darn Tough familie bedrijf
Darn Tough Made in Vermont, USA

Made in Vermont, USA

Het ontwerpen en produceren van de sokken vindt plaats onder één dak; de eigen Darn Tough fabriek in Vermont. Door alles in eigen hand te houden kan er een betere kwaliteit worden behaald. Zoals de CEO van Darn Tough het zelf zegt ‘nobody ever outsourced for quality’. Dat ze geloven in de kwaliteit van hun sokken blijkt wel uit de levenslange garantie die ze bieden.

Guaranteed for life

Er zijn niet veel merken die levenslange garantie durven te geven op hun producten en al helemaal niet op sokken. Darn Tough gelooft echter dat duurzaamheid vooral begint bij de levensduur van een product. Hoe langer iets meegaat, hoe minder er weggegooid en geproduceerd hoeft te worden. Deze kwaliteitsbelofte wordt ondersteund door hun levenslange onvoorwaardelijke garantie. Verslijt je ze? Dan krijg je nieuwe van ze.

Darn Tough Levenslange Garantie
Darn Tough Verantwoorde Materialen

Verantwoorde materialen

Ook op het gebied van materiaalkeuze en milieu impact neemt Darn Tough verantwoordelijkheid. Zo gebruiken ze uitsluitend merino wol dat is gecertificeerd volgens de Responsible Wool Standard. Daarnaast werken ze ook aan het vervangen van hun synthetische vezels door gerecyclede varianten en wordt in 2021 gestopt met het gebruik van polybags (plastic verpakkingen).

Klaar om een held op sokken te worden? Bekijk hier onze Darn Tough collectie.

Hoe werkt de garantie?

Heel simpel. Zijn je sokken versleten? Neem dan contact met ons op. Wij sturen je een formulier toe wat je ingevuld en samen met je versleten (maar gewassen) sokken naar onze distributeur stuurt. Zij sturen jou dezelfde, of als deze niet meer leverbaar zijn vergelijkbare, sokken terug. Jij betaalt alleen de verzendkosten van jouw versleten sokken. Je nieuwe sokken krijg je gratis thuisbezorgd.

De garantie geldt voor slijtage (dus niet voor eenzame kwijtgeraakte sokken, sokken verbrand aan het kampvuur of kapotgebeten door de hond) en alleen voor de oorspronkelijke koper van de sokken.