Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Houdini

“We intend to go 100% circular with nature as the blueprint for our circular principles”

Friluftsliv

Houdini is een Zweeds merk wat kleding maakt voor allerlei verschillende buitensport activiteiten en omstandigheden. De Zweedse cultuur en het buitenleven zijn diep met elkaar verbonden. Iets wat ze zelf ‘friluftsliv’ noemen. Deze verbondenheid is bij Houdini goed zichtbaar in hun missie om een 100% circulair outdoor bedrijf te worden.

Houdini Friluftsliv
Houdini Grenzen Verleggen

Grenzen verleggen

Houdini zet zich in voor het verduurzamen van de outdoor industrie. Dit doen ze natuurlijk niet alleen. Samen met wetenschappers, ontwerpers, avonturiers en klanten verleggen ze de grenzen van hoe outdoor kleding wordt gemaakt en gebruikt. Houdini’s doel is om vanaf 2022 alleen nog 100% circulaire producten op de markt te brengen. Circulaire producten zijn ontworpen om aan het einde van de levensduur eenvoudig te kunnen worden gerecycled en zijn gemaakt van gerecyclede, hernieuwbare of biologisch afbreekbare vezels.

Houdini kiest er bijvoorbeeld bewust voor om synthetische en natuurlijke vezels niet met elkaar te mengen. Sinds 2018 hebben ze een composthoop waarin de 100% natuurlijke kleding die stuk gedragen is kan composteren en weer tot voedsel kan zijn voor nieuwe groei. Een grens verleggend voorbeeld van hoe ver je met een circulaire mindset kan gaan.

Eerlijke materialen en productie

De merino wol die Houdini gebruikt is afkomstig uit verschillende delen van de wereld; Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. De wol is altijd traceerbaar en mulesing vrij. Houdini producten worden voor het grootste deel in Europa gemaakt. In termen van de textielindustrie is dit ‘dicht bij huis’, waardoor ze korte lijnen kunnen onderhouden met de fabrieken. In het kader van transparantie deelt Houdini zelfs hun lijst van leveranciers en fabrieken waar ze mee samenwerken.

Houdini Eerlijke Productie

Sluit je aan bij Houdini’s missie om de outdoor industrie te verduurzamen.