Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Nikwax

“Global leader in safe, high performance waterproofing, cleaning and conditioning for outdoor gear.”

Jarenlange ervaring

Nikwax is al ruim 40 jaar de expert op het gebied van onderhoudsmaterialen voor outdoor uitrusting. Sinds het ontstaan van het bedrijf in 1977 staat milieu hoog in het vaandel bij Nikwax en worden alle producten in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd in hun fabriek in Wadhurst, Engeland.

Waterdicht op waterbasis

Nikwax heeft nooit PFCs gebruikt en zal dat ook nooit doen. Alle producten van Nikwax zijn op waterbasis. Dit betekent dat er water gebruikt wordt om de impregnerende bestanddelen op het product aan te brengen en dat er geen schadelijke chemische stoffen worden gebruikt. In tegenstelling tot andere onderhoudsmaterialen hoeft de waterdichte laag van Nikwax niet met warmte te worden geactiveerd. Je materialen hoeven dus niet in de droger om de waterdichte laag te activeren, dit scheelt weer energie.

Onderhoud outdoor gear - Nikwax producten

Transparant en open

Uiteraard heeft alle productie impact, ook die van Nikwax. Wel geloven zij in transparantie vanuit de fabrikant over de impact hiervan. Om dit kracht bij te zetten geven zij openheid door het publiceren van hun milieu-indicatoren. Hier vindt je grafieken en uitleg over CO2 uitstoot, energie verbruik, water verbruik en afvalstromen. Nikwax wekt zoveel zelf de benodigde energie op met zonnepalen daarnaast vangen ze zelfs regenwater op om in de productie te gebruiken. Ook heeft Nikwax met terugwerkende kracht haar totale CO2-uitstoot gecompenseerd in samenwerking met het World Land Trust en de European Outdoor Conservation Association.

Ondanks dat ze al zo lang toonaangevend zijn op het gebied van milieuvriendelijke onderhoudsmaterialen zitten ze niet stil. Zo worden bijvoorbeeld sinds eind 2020 hun flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Geef je outdoor uitrusting de liefde die het verdient.