Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Over mij

Het verhaal achter de Groene Avonturier.

Ontstaan

Laten we beginnen bij het begin. Mijn naam is Gerjan en mijn eerste solo hiking trip was in 2015 naar het schitterende Noorwegen. Sindsdien maak ik met regelmaat en plezier wandel en kampeer tripjes met de Belgische Ardennen als vaste uitvalsbasis. Vooral het minimalistische aspect spreekt me enorm aan. Zodra we de natuur in trekken hebben we genoeg aan de inhoud van onze tas. Waar we in het ‘normale’ leven vooral bezig zijn met het verzamelen van spullen proberen we dat tijdens het hiken juist te voorkomen. Want hoe meer je meeneemt hoe meer je moet tillen.

Ondanks dat ik in het dagelijks leven probeer te letten op waar producten vandaan komen en hoe deze zijn geproduceerd lette ik daar bij outdoor materialen niet op. Het leek mij niet meer dan logisch dat materiaal bestemd om in de natuur te gebruiken ook gemaakt zou worden met respect voor diezelfde natuur. Toch is het belangrijk om te beseffen dat ook outdoor materialen een impact hebben op het milieu. Dit zijn veelal verborgen impacts die grotendeels ontstaan tijdens het productieproces. Ondanks de vanzelfsprekende verbondenheid tussen de outdoor industrie en de natuur gaan lang niet alle merken hier op dezelfde manier mee om.

Dit gaf me het idee om de Groene Avonturier te beginnen.

Gerjan - Groene Avonturier

Ontwikkeling

Sinds het ontstaan van het idee en het daadwerkelijke begin heeft een aantal jaar gezeten. Simpelweg omdat het leven soms anders loopt. Het idee bleef echter knagen en in 2019 heb ik The Green Adventurer opgericht. Dit is een Engelstalige blog waarop ik van alles en nog wat schreef over duurzaamheid en outdoor materiaal. Na verloop van tijd kwam ik er echter achter dat ik liever specifiek de Nederlandse markt wilde aanspreken. Daarom ging eind 2019 De Groene Avonturier online. In eerste instantie begon dit weer als blog. Voorzichtig aan kwam daar uitbreiding bij in de vorm van een webshop. Het bleef me echter tegenvallen dat er wel genoeg outdoor winkels in Nederland zijn, maar dat ik bij geen van deze winkels het idee had dat duurzaamheid de leidende factor was. Terwijl dat voor mij juist zo belangrijk bleef.

Daarom heb ik halverwege 2020 (in het midden van de pandemie) besloten het roer om te gooien en me volledig toe te leggen op De Groene Avonturier. En we zijn er nog lang niet! De Groene Avonturier blijft groeien en ik blijf dagelijks bijleren. Ik zie uit naar de verdere ontwikkelingen.

Achtergrond

Aan de universiteit van Maastricht heb ik de bachelor International Business en de master Sustainability Science and Policy afgerond. Vooral deze laatste is doorslaggevend geweest in de ontwikkeling van de Groene Avonturier. De complexiteit van duurzaamheidsvraagstukken spreekt me enorm aan, ik zie het als puzzel die we moeten oplossen. Daarnaast heeft deze studie voor mij ook het belang van duurzaamheid en nieuwe manieren van zaken doen onderstreept. Dit betekent ook dat succes voor mij meer is dan omzetcijfers. Met onze bewuste product selectie en de keuzes die we maken wil ik met De Groene Avonturier een positieve impact hebben.

Daarnaast ben ik ook gewoon graag buiten! Kampeer tripjes naar de Ardennen met vrienden, dagwandelingen, kampvuurtjes maken, door de modder ploeteren, de regen trotseren, even back to basic met niks anders dan de inhoud van je tas. Heerlijk.