Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Used Gear

Het inruilprogramma van de Groene Avonturier voor al je tweedehands outdoor gear.

Gun je gebruikte gear een nieuw leven

Heb jij nog outdoor spullen liggen waar je eigenlijk niks meer mee doet maar die prima nog wat avonturen kunnen beleven? Geef ze dan een 2e leven via ons Used Gear initiatief.

Het liefst hebben we natuurlijk dat je alles gebruikt tot het van ellende uit elkaar valt. Maar misschien heb je ooit eens spullen gekocht voor een eenmalig avontuur, ga je inmiddels ultra-lightweight (of juist niet), heb je een andere maat gekregen, of wilde je simpelweg iets nieuws.

Wat de reden ook is; gear ongebruikt laten liggen is zonde. Lees hieronder hoe het werkt en hoe je mee kan doen.

Hoe het werkt

Het is eigenlijk heel simpel:

 1. Laat ons via het inruilformulier hieronder weten welke gebruikte gear je zou willen inruilen.
 2. Wij laten je de inruilwaarde weten.
 3. Stuur het naar ons op.
 4. Bij ontvangst controleren wij het product.
 5. Alles in orde? Top! Dan ontvang je Groene Avonturier winkeltegoed (geldig op nieuwe en 2ehands producten).
 6. Wij voegen het item to aan de Used Gear Shop en verkopen het aan de volgende groene avonturier.

Spelregels

Er zijn een paar dingen waar je even op moet letten:

 • We nemen alleen A-merken aan.
 • De producten moeten nog in goede staat zijn.
 • Zorg dat je alles schoon opstuurt.
 • We nemen geen baselayers, t-shirts, onderbroeken of mutsen aan (check in de FAQ wat wel/niet).
 • Je betaalt zelf de verzendkosten. Wel geven we je €6,75 extra winkeltegoed (als je producten zijn goedgekeurd).

Used Gear inruilformulier

De Used Gear Shop is nog niet online. We beginnen nu eerst met het inzamelen van tweedehands outdoor gear en lanceren daarna zo snel mogeijik de Used Gear Shop. Dus twijfel niet en geef je gebruikte gear een 2e leven via bovenstaand inruilformulier.

FAQ

Het duurzaamste wat je kan doen is je gear gebruiken tot het echt niet langer kan. De realiteit is echter dat we af en toe toch iets nieuws kopen zelfs als onze oude gear nog best wat avonturen mee kan. Soms past een jas niet meer, heb je toch liever een kleinere tent of grotere backpack of warmere slaapzak en ga zo maar door..

Met dit initiatief willen we ervoor zorgen dat jouw oude gear terecht komt bij een mede-avonturier die er nog mooie avonturen mee gaat beleven.

We begrijpen dat je gear je steun en toeverlaat is geweest door dik en dun. Die emotionele waarde valt natuurlijk niet in geld uit te drukken. Daarom hopen we dat je vooral voldoening haalt uit het feit dat een andere avonturier er opnieuw fantastische avonturen mee zal beleven.

Uiteraard laten we je niet helemaal met lege handen zitten. Hoeveel winkeltegoed je krijgt is volledig afhankelijk van het product, het merk, de staat, etc.. Nadat je het inruilformulier hebt ingevuld laten wij, voordat je het naar ons opstuurt, weten hoeveel je ervoor terug krijgt.

Als blijkt dat de kwaliteit minder is dan van tevoren gedacht dan kunnen we het inderdaad naar je terugsturen. Dit willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen (zonde van de verzendkosten en van de milieu impact die ermee gepaard gaat). Daarom vragen we je van tevoren eerlijk te zijn over de staat van het product.

Je kan natuurlijk alles opsturen, maar we kunnen niet alles aannemen 😉 Je gear moet nog in goede staat verkeren en schoon zijn. Ook nemen we geen spullen aan die direct op de huid zijn gedragen.

Dus geen: T-shirts, baselayers, ondergoed, mutsen.
Wel: Jassen, tassen, tenten, slaapzakken, slaapmatjes, kookgerei, etc.. (vesten en broeken in overleg)

Twijfel je? Neem even contact met ons op 🙂

Nee hoor, alle merken zijn welkom! Mits het kwalitatief goed materiaal is willen we samen met jou zorgen dat zoveel mogelijk gear zo lang mogelijk gebruikt wordt.

De Used Gear Shop is bewust als inruilprogramma van de Groene Avonturier opgezet. Het belangrijkste doel is namelijk om ervoor te zorgen dat jouw oude gear in gebruik blijft. Stuur dus alleen gear op die je zelf niet meer gebruikt maar wel een tweede leven gunt.

De tegoedbon is 1 jaar geldig op alle producten van de Groene Avonturier (zowel nieuw als tweedehands).

Dat staat je natuurlijk vrij. En als je de hoofdprijs wilt raden we dat ook aan 😉 Maar hieronder even de voordelen van het inruilprogramma op een rijtje:

– Betrouwbare partij
– Makkelijk systeem
– Snel geregeld
+ Je bent onderdeel van een duurzaam initiatief