Duurzaam verpakt – 1-2 werkdagen levertijd – Gratis verzending vanaf € 75

Woolpower

“Our goal is to responsibly and sustainably, and with a focus on the people behind the garments, manufacture products that last year after year.”

Bijzonder in eenvoud

Als je maar lang genoeg gewoon blijft word je vanzelf bijzonder. Deze uitspraak lijkt voor Woolpower op het lijf geschreven. Het Zweedse bedrijf heeft sinds het ontstaan in 1969 altijd gekozen voor een lange termijnvisie. Jaren later betekent dit dat Woolpower nog steeds in eigen fabriek in Zweden kleding maakt die tijdloos, functioneel en van hoge kwaliteit is. Duurzaamheid is bij Woolpower niet iets nieuws, het is een manier van denken die ze hadden al voordat het zo heette.

Woolpower - Bijzonder in Eenvoud
Woolpower - Verantwoorde merinowol

Verantwoorde merino wol

Woolpower werkt nauw samen met de boeren waar zij de wol vandaan halen. De wol wordt rechtstreeks bij de boeren gekocht en gaat dus niet via tussenpersonen. Op deze manier weten ze zeker waar hun wol vandaan komt. De wol die Woolpower gebruikt komt uit Zuid-Amerika (Argentinië/Uruguay). Ondanks dat 90% van de wereldwijde wol gebruikt in hoogwaardige wollen kleding uit Australië komt heeft Woolpower bewust gekozen voor Zuid-Amerika. Op deze manier kunnen zij garanderen dat al hun wol 100% mulesing-vrij is. Simpelweg omdat de vlieg die infecties veroorzaakt bij merino schapen hier niet voorkomt.

Gemaakt in Zweden

Alle kleding wordt in de eigen fabriek in Östersund (Zweden) gemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat Woolpower de hoge kwaliteit van hun producten kan garanderen, maar ook dat deze in verantwoorde arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Ieder kledingstuk heeft zelfs een uniek label met daarin de naam van de maker. Zo weet je niet alleen waar, maar zelfs door wie jouw kleding is gemaakt.

Woolpower - Gemaakt in Zweden

Wil jij ook warm en comfortabel op avontuur? Check onze Woolpower baselayers.